Gebraaide Harders

Gooi die harders (verkieslik skoon pens harders, jy hoef nie hulle pensies oop te sny nie) dik van die growwe sout, maak vuur (in die volgorde, moet nou nie begin jaag nie) krap vir jou kole een kan toe, gooi vir jou 'n glas soetwyn, en wag tot die kole genoegsaam afgekoel het vir visbraai. Pak jou harders op 'n toeknyp rooster en braai stadig oor die koel kole. Pieter Pieterse het gesê as jy nou op jou senuwees raak dat die kole nie die vis gaan gaar kry nie, gooi vir jou nog 'n dop om jou senuwees te kalmeer. As jou kole koel genoeg is gaan jy waarskynlik so 20 minute braai, vinniger as dit en jy het gejaag, man jaag nie met Weskus kos nie. Vye konfyt op 'n potbroodjie pas soos Piet op Griet by harders, korrel konfyt werk ook (sommige oningeligdes noem dit druiwe konfyt). As jy die harders klaar geëet het behoort jou mond rondom te blink van die vet, en jou oë te glinster van die lekkerte. Die soetwyn drinkery is omdat ons besig is met ontbyt hier, harders kan ook vir middag en aandete gebraai word, drink dan maar wat jy wil, maar 'n hanepootjie sal dan ook werk

Back to Top